Deze apps veranderen je leven

We deelden al eerder onze favoriete apps met jullie: handige apps waardoor je alledaagse taken net even wat sneller en eenvoudiger uitvoert. Vandaag delen we de apps die we als life-changing durven te bestempelen. Niet alleen handig, maar ook een serieuze impact op je levensstijl.

HabitMinder

Wil je gewoontes aanleren of juist afleren? Houd ze bij in HabitMinder. Heel eenvoudig in gebruik: je maakt een gewoonte aan, geeft aan hoe vaak of hoe lang je dit wilt doen en vinkt hem af als het je gelukt is. Je kan een wekelijkse gewoonte aanmaken – bijvoorbeeld een boek lezen – of een dagelijkse – bijvoorbeeld flossen. Ook als je juist met een gewoonte wilt stoppen kan je deze app gebruiken om je voortgang bij te houden. Als je dan in je statistieken ziet dat het je al 3 dagen achter elkaar gelukt is, lukt het je die 4e en 5dag ook wel – tot het gewoonte wordt. De app helpt je om gewoontes aan of af te leren en zo je levensstijl te veranderen.

Moment

Een leuke app willen we dit niet meteen noemen, het kan zijn dat hij je enorm met je gedrag gaat confronteren. Deze app houdt bij hoeveel minuten per dag jij op je telefoon doorbrengt. En dat niet alleen: hoeveel slaap krijg je nou echt? Hoe vaak pak jij je telefoon op?  Hoeveel van je lopende minuten breng jij op je telefoon door? Oei… Klinkt misschien niet als een app die je vrijwillig op je telefoon zou willen hebben, maar het verandert je gedrag zeker. Ook als je denkt dat je vast niet veel tijd besteedt op je telefoon, kan de uitkomst je behoorlijk verrassen. De app geeft inzicht in je telefoongedrag en voortgang, waardoor jij in de toekomst je tijd besteed aan dingen die je écht wilt doen in plaats van oneindig blijven scrollen door je nieuwsoverzicht. Je ontvangt elke dag een melding waarin staat hoeveel minuten jij de dag daarvoor op je smartphone hebt doorgebracht en of dit meer of minder is dan de dag ervoor. Dit is of weer een reminder dat je die smartphone toch wat vaker weg moet leggen, of een bevestiging dat je goed bezig bent.


delen