Een Virtual Assistant? Nooit van gehoord!

Een (VA) vie ee is de afkorting van de het Engelse Virtual Assistant of, in het Nederlands, Virtueel Assistent. We regelen met zijn allen veel meer online. In onze vrije tijd en op het werk. Elkaar informeren, afspraken maken, beelden tonen en spreken gaat sneller en handiger door het gebruik van het alom aanwezige wifi. Misschien heb je je afgelopen zomer tijdens je vakantie in een wifi-loos gebied bevonden en gerealiseerd hoe je automatisch de vele manieren van online communiceren gebruikt!

Juist in de werkomgeving van ondernemers is internet de spil waar de business om draait. En wat is dan handiger om daar maximaal gebruik van te maken? De virtual assistant weet alles van handige systemen. En deze optimaal te gebruiken.

Een virtual assistant is in te zetten voor alle werkzaamheden waar jij als ondernemer geen tijd voor hebt. Afspraken maken en e-mail afhandelen kunnen heel goed vanuit een andere locatie gedaan worden. Alle communicatie via social media natuurlijk ook. Net als nieuwsbrieven versturen of een CRM-systeem bijhouden. Een leden- of cursusadministratie opzetten en bijhouden. Projecten bewaken. Reizen en symposia organiseren. De virtual assistant is er in thuis. Zij werkt niet alleen virtueel maar legt zich ook toe op het optimale gebruik van online systemen. Het is voor haar de sport om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste tools, tips en tricks.

Je hoeft als ondernemer niet meer alles zelf te doen en uit te zoeken maar kunt het met een gerust hart aan een virtual assistant overlaten. Dan heb jij de tijd om je bezig te houden wat je het liefste doet en je bedrijf laten groeien. Moeilijke keuze?


delen