Iedereen op vakantie terwijl jij aan het werk bent?

Doorwerken in de zomer is niet altijd even leuk. Als jij niet op vakantie gaat dan kan dat ellendig voelen. Toch kan de zomerperiode juist het moment zijn om te excelleren. Er is vaak minder werk te doen. Mogelijkheden dus om een aantal dingen op te pakken waar je eerder niet aan toe bent gekomen. 

Archiveer, organiseer en ruim op

Je kent het wel, dat stapeltje op je bureau waar je nog iets mee moet. Dit is het moment om alles op te ruimen, te archiveren en zaken opnieuw te organiseren. Waar wil je nog iets mee (gelijk doen), wat kan weg en wat moet bewaard blijven. Niets is zo fijn als opruimen. Het zorgt voor ruimte in je hoofd als je losse eindjes af kunt ronden.  

Start met een nieuwe tool of andere manier van werken

Wil je al langere tijd eens met die nieuwe tool gaan werken? Installeer die tool en ga ermee aan de slag. Je hebt nu tijd om je erin te verdiepen, uit te proberen, het goed in te richten en de nieuwe manier van werken eigen te maken.  

Maak nieuwe plannen

Door afstand te nemen van je werk, creëer je ruimte om na te denken over nieuwe mogelijkheden. Als de workload te hoog is, ben je bezig met de waan van alle dag. Juist tijdens de rustigere zomerperiode kun je misschien wat vaker de stekker eruit trekken en bijvoorbeeld de natuur intrekken of gaan sporten. Je zult merken dat de creativiteit vanzelf begint te stromen.  

Breid je netwerk uit

Tijdens de zomerperiode zijn veel mensen met vakantie, maar je bent niet de enige die aan het werk is. Dit is het juiste moment om nieuwe contacten te leggen en je netwerk uit te breiden. Het lukt makkelijker om een afspraak te maken omdat er vaak meer tijd is. En je deelt iets gemeenschappelijks; jullie zijn de “enigen” die geen vakantie hebben. 

Kennis bijspijkeren

Dat lijstje met die goede boeken die je nog wil lezen. Het stapeltje vakliteratuur dat al een poosje op je ligt te wachten. En die nieuwe cursus die je al tijden wil gaan volgen. Begin de dag vroeg met werken zodat je ’s middags eerder kunt stoppen. Benut die tijd om in de tuin dat ene boek te lezen waar je maar niet aan toe komt, de cursus te volgen die je graag wilt en de vakliteratuur te lezen waardoor je weer helemaal bij bent.


delen