Verplichte kost

Op de leeslijst: De ondernemers mythe door Michael E. Gerber.

Eigenaren van kleine bedrijven verzetten veel meer werk dan nodig is. Michael Gerber meent dat het probleem van kleine ondernemers is dat ze het verkeerde werk doen. Het gevolg is dat de meeste acties eindigen in chaos. Het lukt deze ondernemers niet om hun bedrijf uit te bouwen tot een succesvolle en groeiende organisatie. Dat komt omdat de meeste kleine ondernemers werken in hun bedrijf en niet aan hun bedrijf. Ze hebben een baan en niet een ondernemingen houden zich bezig met de dagelijkse werkzaamheden zonder strategisch na te denken over de toekomst van hun bedrijf.

Het uitvoerend werk van een bedrijf en een bedrijf dat dat werk doet zijn twee volkomen verschillende dingen. De uitvoerder die een bedrijf begint onderkent dat niet. Voor de uitvoerder die lijdt aan een Aanval van Ondernemersschap, is een bedrijf geen bedrijf maar een plaats om te gaan werken. Dus wordt de timmerman een aannemer, de kapper opent een kapperszaak en de redacteur een redactiebureau. Allemaal geloven ze dat ze doordat het uitvoerend werk van het bedrijf kennen onmiddellijk uitstekend gekwalificeerd zijn om een bedrijf te runnen dat dat soort werk doet. En dat is gewoon niet waar. Plotseling wordt het werk dat hij zo goed kon één soort werk dat hij kent, plus nog tien andere soorten waar hij helemaal niets van weet.

Dit boek is verplichte kost voor elke ondernemer. De ondernemersmythe laat je zien hoe je uit het web kunt komen waar je als ondernemer soms in gevangen kunt zitten.


delen